Ajax bekert simpel door na zege op Barendrecht

Ajax heeft woensdagavond de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt na een zege op Barendrecht. De Amsterdammers waren met 4-0 te sterk voor de amateurs. Danilo was belangrijk met twee doelpunten. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson zorgden voor de andere treffers. Erik ten Hag gunde veel spelers speelminuten waaronder Onana en Tagliafico, maar ook talenten als Victor Jensen, Naci Ünuvar en Youri Regeer kregen speelminuten.

De Amsterdammers gingen voortvarend uit de startblokken. Eerst schoot Jensen nog over, maar in de tiende minuut opende Taylor de score. Niet veel later was het opnieuw raak. Danilo mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot raak. Ajax leek op weg naar een monsterscore, maar liet in het verdere verloop van de eerste helft veel slordigheden zien en onder meer Daramy en Danilo lieten kansen onbenut.

In de tweede helft begon Ajax opnieuw scherp en kwam de thuisploeg in de 49e minuut op een 3-0 voorsprong dankzij een overtuigend schot van Danilo die zo zijn tweede goal van de avond maakte. Neres en invaller Regeer kregen goede mogelijkheden op meer goals, maar de vierde treffer deed lang op zich wachten. Pas in de 89e minuut viel het slotakkoord wederom vanaf elf meter. Danilo liet de strafschop aan invaller en debutant Hlynsson die onverbiddelijk raak schoot en zo de eindstand op 4-0 bepaalde.

Opstelling Ajax:
Onana; Rensch, Schuurs, Martínez (46′ Regeer), Tagliafico; Jensen (62′ Unuvar), Klaassen (82′ Kristian Hlynsson), Taylor; Neres, Danilo en Daramy (75′ Van Axel Dongen)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.