Ajax beleeft mede dankzij de VAR eenvoudige avond in Bern

Ajax is er zonder enige problemen in geslaagd om de kwartfinale van de Europa League te bereiken. Op bezoek bij Young Boys kwam de riante voorsprong, die was opgebouwd in het heenduel, geen moment in gevaar. Al na twintig minuten schoot Neres het laatste beetje spanning uit de wedstrijd. In de tweede helft maakte Tadic het nog erger voor de Zwitsers door vanaf elf meter de 0-2 binnen te schieten.

Ondanks de riante uitgangspositie durfde Erik ten Hag het niet aan om spelers rust te geven. Ajax verscheen in Bern op volle oorlogssterkte aan de aftrap, inclusief Daley Blind. De routinier, die eerder deze week zijn contract verlengde in Amsterdam, was fit genoeg voor een plek in de basis. Door de terugkeer van Blind schoof Edson Álvarez een linie naar achteren. De Mexicaan begon centraal achterin naast Lisandro Martínez omdat Jurriën Timber geblesseerd was achtergebleven in Amsterdam.

Na de ruime nederlaag in Amsterdam kon Young Boys niet anders dan in eigen huis de aanval te kiezen. Met enige succes, want na een kwartier spelen hadden de Zwitsers al meer kansen gecreëerd dan een week geleden in negentig minuten. Toch bleef een treffer uit. Martínez en Álvarez wierpen zich waar nodig voor de bal en voorkwamen zo dat Maarten Stekelenburg aan de bak moest.

Enige hoop die Young Boys nog uit deze kansen wist te putten, verdween echter na twintig minuten spelen als sneeuw voor de zon. Ryan Gravenberch plukte de bal van de voet van Jean-Pierre Nsame en zocht meteen de diepte bij Dusan Tadic. De gelegenheidsspits behield het overzicht en bediende de meegelopen Neres. De voorzet werd nog wel van richting veranderd, maar ook vanuit een wat lastigere hoek schoot de Braziliaan eenvoudig de 0-1 binnen.

Ajax nam vervolgens het duel over en verdubbelde kort na rust de voorsprong. Een stiftje van Rensch kwam via doelman Faivre op de arm van Camara. Waar Álvarez in de eerste helft nog gespaard werd na een handsbal, was de videoscheidsrechter minder mild voor de verdediger uit Guinee. Leidsman Bobby Madden was gelijkgestemd en wees uiteindelijk naar de stip. Faivre raakte de poging van Tadic nog wel aan, maar kon de 0-2 niet voorkomen.

Vijf minuten later zorgde de VAR opnieuw voor Zwitserse frustratie. Een treffer van Nsame ging niet door omdat Elia hinderlijk buitenspel stond. Zo kwam Young Boys opnieuw niet tot scoren en wint Ajax uiteindelijk over twee wedstrijden eenvoudig met 5-0.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink