Ajax benoemt Van der Sar tot algemeen directeur

1400141553

Al sinds zijn indiensttreding bij Ajax werd Edwin van der Sar gezien als de toekomstige algemeen directeur van de Amsterdammers. De oud-doelman vervulde in de afgelopen vier jaar verschillende rollen binnen de club om klaargestoomd te worden voor deze functie en nu is het moment gekomen. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 11 november zal de 45-jarige Van der Sar worden aangesteld als opvolger van Dolf Collee.

De 130-voudig international gaat de rol van algemeen directeur anders invullen dan zijn voorganger. Zo blijft Van der Sar voorzitter van het technisch hart. Om deze reden is Ajax nog opzoek naar een operationeel directeur die de oud-speler van Manchester United zal ondersteunen bij het leiden van de club. Op dit moment is Van der Sar de directeur marketing bij Ajax en dat betekent dat deze functie vrijkomt. Hiervoor is al wel een opvolger gevonden, namelijk Menno Geelen. Geelen is sinds de zomer van 2010 werkzaam bij Ajax en was in de afgelopen jaren hoofd sponsoring en eindverantwoordelijke voor de commerciële afdeling van Ajax.

Van der Sar speelde negen jaar in het shirt van Ajax en won in die periode onder meer vier landstitels, de Champions League en de wereldbeker. De oud-doelman kent de club dus als geen ander. Volgens Leo van Wijk is hij daarom de juiste man om Ajax te leiden en naar buiten toe te verkopen. ”Van der Sar gaat zich volledig richten op zijn kerntaken bij Ajax: het voorzitten van de directie, het technisch hart en zijn rol naar buiten toe bij de vele gremia die voor Ajax en het Nederlandse voetbal van belang zijn”, aldus de voorzitter van de raad van commissarissen.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.