Ajax bereikt akkoord over huur Ryan Babel

Ryan Babel keert zo goed als zeker terug bij Ajax. De Telegraaf meldt dat de Amsterdammers een akkoord hebben bereikt met zowel Babel zelf als zijn club Galatasaray over een huurtransfer voor de tweede seizoenshelft. Enkel de medische keuring, die vrijdag plaatsvindt, kan nog roet in het eten gooien. De 33-jarige international mocht tijdelijk vertrekken bij de Turken in verband met financiële problemen bij de club.

De inmiddels 33-jarige aanvaller is voor Erik ten Hag de gewenste versterking van de voorhoede. Voor de winterstop kende Ajax daar problemen wegens blessures van Quincy Promes, Zakaria Labyad en David Neres. Promes is inmiddels weer fit, maar de andere twee aanvallers zijn voorlopig niet wedstrijdfit. Babel kan zowel op de linkerflank als in de spits uit de voeten. Dit seizoen speelde hij 20 wedstrijden voor Galatasaray waarin hij vijf keer scoorde.

Het is voor de aanvaller zijn derde periode bij Ajax. De eerste begon vanuit de jeugd waarna hij doorbrak in het eerste elftal en in 2007 de overstap maakte naar Liverpool. In de zomer van 2012 keerde Babel voor één seizoen terug op het oude nest, om daarna voor Kasimpasa, Al-Ain, Deportivo La Coruña, Besiktas, Fulham en Galatasaray te spelen. Voor Babel is de terugkeer bij Ajax tevens gunstig om in beeld te blijven bij Oranje voor het EK van aankomende zomer.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.