Ajax bereikt finale KNVB Beker na zege op AZ

Ajax heeft donderdagavond de finale van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van Erik ten Hag was in Alkmaar met 0-2 te sterk voor AZ. Steven Berghuis en invaller Davy Klaassen maakten de doelpunten. In de finale neemt Ajax het op tegen PSV.

In de eerste helft was Ajax de betere ploeg, maar creëerden beide teams weinig kansen. Na 11 minuten spelen viel de bal echter voor de voeten van Berghuis die via de binnenkant van de paal raak schoot. Niet veel later schoot Antony op de bovenkant van de lat, maar veel meer kansen kreeg Ajax niet. Karlsson kreeg een goede kans op een Alkmaarse treffer, maar hij liet deze onbenut.

Na rust bleef het qua kansen van beide partijen erg karig. In de loop van de tweede helft kreeg AZ wel wat meer grip op de wedstrijd, maar Andre Onana werd nooit echt serieus getest. Na doelpogingen van Berghuis en Antony duurde het tot de 89e minuut dat Tagliafico doorbrak op links en Klaassen bediende. De middenvelder tikte van dichtbij binnen en bepaalde de eindstand op 0-2.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.