Ajax bereikt groepsfase Europa League

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 27 augustus 2015 19:56 – Bron: Ajaxinside

1354711044

Terwijl de loting van de Champions League in volle gang was, trapte Ajax vanavond in Tsjechië af om plaatsing voor de groepsfase van de Europa League veilig te stellen. Het lukte de Amsterdammers om die opdracht te voltooien. In het kleine stadionnetje van FK Jablonec vielen geen goals en dat was voor Ajax genoeg na de 1-0 overwinning van vorige week. Zodoende voegt Ajax zich morgen bij de loting voor de groepsfase van de Europa League.

Hoewel Ajax het seizoen in de Eredivisie qua resultaten goed is gestart (9 punten uit 3 wedstrijden), was er de nodige kritiek op het spel van de Amsterdammers. Te weinig creativiteit, te weinig kansen en nauwelijks goed combinatiespel. Vanavond was het niet anders. De eerste helft kan dan ook het best omschreven worden als slaapverwekkend. Ajax had meer balbezit dan de nummer 5 van Tsjechië en kansen, die waren er nauwelijks. Aan beide kanten was wel één gevaarlijk moment. Cillessen was alert bij een counter en Joël Veltman had Ajax bij een corner op voorsprong kunnen zetten.

Na de pauze bracht Frank de Boer met Viktor Fischer een extra aanvaller in de ploeg, op de plek van Daley Sinkgraven, die wederom een belabberde indruk maakte. Tien minuten na rust ging het mis voor Ajax, toen Veltman zich liet passeren en een voorzet de hand van Jairo Riedewald raakte. Strafschop Jablonec. En dat tegen Jasper Cillessen, die nog nooit een penalty stopte. Het geluk was eindelijk eens aan de zijde van de doelman, want Gregus schoot op de paal.

Daarmee leken de problemen voorbij, maar niet veel later kreeg Riechedly Bazoer zijn tweede gele kaart en dus rood. Zodoende moest Ajax nog een half uur spelen met 10 man. Jablonec ging vanaf dat moment opportunistischer spelen en zorgde meerdere malen voor gevaarlijke momenten. Voor Ajax was het tegenhouden en hopen op kansjes. De grootste kansen waren nog voor de Amsterdammers, via Mitchell Dijks en Viktor Fischer. De beginstand bleek echter de eindstand en dus gaat Ajax met de hakken over de sloot door in de Europa League.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (Rode kaart ’59), Gudelj, Klaassen; El Ghazi, Milik (69. Van Rhijn), Sinkgraven (46. Fischer).
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.