AJAX BEREIKT HALVE FINALE CHAMPIONS LEAGUE

Ajax heeft de halve finales van de Champions League bereikt! De Amsterdammers waren na het 1-1 gelijkspel in de ArenA nu met 1-2 te sterk voor Juventus en hebben zo de halve eindstrijd van het miljardenbal behaald. Juventus kwam nog wel op voorsprong via Cristiano Ronaldo, maar dankzij doelpunten van Donny van de Beek en Matthijs de Ligt keerde Ajax het duel volledig om in eigen voordeel.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang en beide ploegen wisten de eerste twintig minuten geen grote kansen te creëren. Daarbij moest Noussair Mazraoui al na tien minuten spelen de wedstrijd staken met een enkelblessure waardoor Daley Sinkgraven al vroeg moest invallen. De eerste grote kans was voor Ajax dat na een lange aanval David Neres bereikte, maar zijn inzet werd gekraakt. Aan de andere kant haalde Paolo Dybala hard uit, maar André Onana keerde zijn volley. In de 28e minuut kreeg Juventus een corner en wie anders dan Ronaldo kopte raak. Lang konden de Italianen echter niet genieten van de voorsprong, want Van de Beek maakte in de 35e minuut de gelijkmaker.

Na rust begon Juventus weer goed, maar Ajax groeide in de wedstrijd. Onder meer Dusan Tadic en Hakim Ziyech lieten goede mogelijkheden op de 1-2 liggen, maar de voorsprong voor Ajax viel alsnog. Een corner van Lasse Schöne werd uitstekend binnengekopt door De Ligt en met nog ruim twintig minuten op de klok moest Juventus twee keer scoren om nog door te bekeren. Het was echter Ajax dat de grootste kansen kreeg en zelfs op 1-3 leek te komen, maar de goal van Ziyech werd afgekeurd wegens buitenspel. Juventus probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar hele grote kansen kreeg het niet meer waardoor Ajax in de halve finales van de Champions League staat.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui (10′ Sinkgraven, 82′ Magallán)); Van de Beek, Schöne, Frenkie; Ziyech (88′ Huntelaar), Tadic, Neres.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.