Siem de Jong

Ajax beslist stadsderby met De Dijk in zijn voordeel: 1-4

Ajax heeft de beker ontmoeting met stadsgenoot ASV De Dijk omgezet in een gemakkelijke overwinning. In het KRAS Stadion van FC Volendam zegevierde de ploeg van Keizer met 1-4. Bij rust stond het al 0-3 door doelpunten van S. de Jong (2x) en F. De Jong. Na de thee werd de score uitgebreid naar 1-4. Zodoende bereiken de Amsterdammers de achtste finale van de KNVB beker. Smetje op de wedstrijd was de ogenschijnlijke zware blessure van Vaclav Cerny. De Tsjech, die het vierde doelpunt voor zijn rekening nam, verstapte zich en moest zich kermend van de pijn laten vervangen.

Direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat de Eredivisionist niet van plan was om er een lastige avond van te maken. De Dijk wilde op zijn beurt voorkomen dat ze op de pijnbank werden gelegd door de recordkampioen. Na een kwartier was het bij de eerste de beste kans ook raak. Dolberg lanceerde Frenkie de Jong en de controlerende middenvelder rondde beheerst af achter oud-Ajax doelman Jeroen Verhoeven. De Dijk stelde daar maar weinig tegenover en probeerde de schade beperkt te houden waar het kon. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten produceerde ook naamgenoot Siem de Jong een dubbelslag en zette zijn ploeg daarmee definitief in de achtste finale.

In het tweede bedrijf leek Ajax direct door te gaan waarmee het was geëindigd voor rust. Cerny, die in de eerste 45 minuten zeer matig speelde, knalde de bal kiezelhard tegen de onderkant van de lat voor de vierde treffer. Waar het publiek nog meer vuurwerk verwachtte, kwamen ze bedrogen uit. De meegereisde fans van tweede divisionist De Dijk kregen echter nog wel te zien waar ze voor gekomen waren. Uit een hoekschop kopte El Gourari de bal in de verre hoek achter Lamprou. Ajax vond het wel prima en zag de combinaties veelal in schoonheid stranden. Dennis Johnsen maakte halverwege de tweede helft zijn debuut in Ajax 1, nadat Cerny zich lelijk verstapte. Orejuela vond nog twee keer het aluminium en ook Dolberg en Kluivert wisten de bal niet meer voorbij Verhoeven te krijgen.

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, De Ligt (75. Zeefuik), Viergever (87. Cassierra), Sinkgraven; Eiting, F. De Jong, S. de Jong; Cerny (64. Johnsen), Dolberg, Kluivert

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens