Ajax betaalt ruim 15 miljoen euro voor Alvarez

Ajax heeft eindelijk een akkoord bereikt met Club America over de verdediger Edson Alvarez. De Mexicaanse verdediger zou in principe de directe opvolger moeten worden van de onlangs naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt, meldt De Telegraaf.

Nu er een akkoord is bereikt tussen de beide clubs, zal het niet lang meer duren tot het moment dat de transfer officieel wordt. Alvarez zal zo snel mogelijk naar Amsterdam komen om een handtekening onder het vijfjarig contract te zetten. De Mexicaanse international had naast Ajax meerdere clubs om uit kiezen. Zo waren Wolverhampton Wanderes, Crystal Palace, AS Roma en West Ham United ook geïnteresseerd in de 21-jarige verdediger, maar de begeerde Alvarez had zijn zinnen gezet op Ajax, aldus De Telegraaf.

Wanneer de transfer van Alvarez dan eindelijk officieel wordt, bestaat de selectie uit zeven centrale verdedigers: Daley Blind, Kik Pierie, Perr Schuurs, Lisandro Magállan en Edson Alvarez. Ook zijn Lisandro Martinez en Joël Veltman potentiële kandidaten om centraal achterin te staan. Deze verdedigers moeten dus gaan uitmaken wie er definitief de vervanger moet worden van De Ligt.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son