Ajax bevestigt: Dijks verhuurd aan Heerenveen

Er werd al langere tijd gesproken over het verhuren van Mitchell Dijks. De 20-jarige linksback werd de afgelopen weken in verband gebracht met sc Heerenveen. Dinsdagmiddag maakt Ajax bekend dat Dijks inderdaad de tijdelijke overstap maakt naar de Friezen. De verdediger wordt voor één seizoen verhuurd aan Heerenveen en komt daar coach Marco van Basten tegen. De Ajax-legende is sinds vorig seizoen trainer in het Noorden en krijgt met Dijks de linksback die hij graag wilde.

1343564560

Vorig jaar augustus maakte de 1,93 meter lange Dijks zijn debuut in het eerste elftal in de verloren Johan Cruijff Schaal wedstrijd tegen PSV (4-2). Vervolgens deed hij nog acht keer mee in Ajax 1 en speelde hij de rest van zijn wedstrijden bij Jong Ajax, waarvoor hij dit seizoen ook debuteerde. Dijks kan als linksback en als linker centrale verdediger uit de voeten. De jeugdinternational heeft nog een contract tot de zomer van 2015 in Amsterdam.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars reageerde op de officiele website van Ajax op het verhuren van Dijks: “Heerenveen is een goede club voor Mitchell. We hebben veel vertrouwen in zijn kwaliteiten. Voor zijn ontwikkeling is dit een belangrijke stap”. In het huurcontract is geen optie tot koop opgenomen voor Heerenveen.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.