Ajax biedt Van der Hoorn vierjarig contract

Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 02 juli 2013 08:45 – Bron: De Telegraaf

Ajax heeft Mike van der Hoorn een vierjarig contract aangeboden. De Amsterdammers zijn al een tijdje in gesprek met FC Utrecht, de huidige club van de twintigjarige verdediger. Dat bericht De Telegraaf dinsdag. Ajax ziet in Van der Hoorn, die afgelopen maand deelnam aan het EK onder-21, een opvolger van Toby Alderweireld, die heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

“Wij hebben Marc Overmars (Ajax’ directeur voetbalzaken, red.) heel duidelijk gezegd wat we Mike waard vinden en Ajax heeft dat ook gedaan”, aldus Wilco van Schaik, de algemeen directeur van FC Utrecht. “Dat verschil moet overbrugbaar zijn, denken we beiden. Dus dan mogen club en speler van ons met elkaar praten. Dan komt er ook snel duidelijkheid.”

Van der Hoorn zit wel nog in de wachtkamer zolang Toby Alderweireld niet is verkocht. De Belg meldde zich gisteren na zijn vakantie weer bij Ajax en vloog met de ploeg mee naar het trainingskamp in Oostenrijk. Waar Christian Eriksen overweegt zijn tot 2014 lopende contract met één jaar te verlengen als interesse van Europese topclubs uitblijft, lijkt Alderweireld sowieso zijn horizon te willen verbreden.
 

quote: AFCAdaBOMB

Om te concurreren met Veltman+Bazoer. Stel je voor dat het ons de titel+JC schaal kost als het mis gaat met Veltman.. Moet je toch wat achter de hand hebben.

Stel je voor dat het mis gaat met Van der Hoorn…. Dan hebben we hem voor niks gekocht.

Wat heeft het voor zin om een generatiegenoot van Veltman en Denswil te kopen? Alleen als Van der Hoorn overduidelijk beter is zou het logisch zijn, maar dat is hij niet. Ajax spreekt uit dat ze willen bouwen op de eigen jeugd, dan moet je daar ook vertrouwen in hebben.

Als je iets achter de hand wilt hebben, voor het geval de eigen jeugd verdedigers door het ijs gaan zakken, moet je een ervaren verdediger er bij nemen, en dus niet een talent waarvan je niet weet of hij het wel aan kan.

quote: Mathijs
Ik snap wel waarom Ajax deze speler wilt halen.

Ten eerste heeft hij lengte iets wat Veltman totaal niet heeft.
Ten tweede mocht Veltman gebleseerd of wat dan ook raken, wie vangt dat gat op?
Ten derde is het gewoon een Nederlands talent die pas 1 seizoen in de basis bij Utrecht staat en het naar behoren doet.

Dus waarom niet…??

Omdat hij geld kost.

Een speler voor de bank kopen (om een eventuele blessure op te vangen) is al helemaal overbodig, dat moet gewoon met jeugdspelers opgevangen worden.
Hij is overigens maar 7 cm langer dan Veltman.

Het kopen van een 20/21-jarig talent heeft alleen zin als hij beter is dan wat er rondloopt. Als men binnen Ajax Van der Hoorn daadwerkelijk beter vind dan Veltman, betekend dat eigenlijk dat ze bar weinig vertrouwen hebben in Veltman.
Dat kan, maar dan mag Ajax daar ook wel eerlijk over zijn en Veltman de kans geven om zich buiten Ajax verder te gaan ontwikkelen.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.