Ajax bijt zich stuk op taai Volendam

Ajax heeft voor de zevende keer op rij geen zege weten te boeken in de competitie. De ploeg van Alfred Schreuder kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. In de Johan Cruijff ArenA kwamen de bezoekers zelfs nog op voorsprong dankzij een doelpunt van oud-Ajacied Damon Mirani. In de slotfase van de wedstrijd redde Mohammed Kudus nog een punt voor de Amsterdammers.

FC Volendam kwam met een duidelijk plan naar Amsterdam. Ze gooiden de pot dicht en lieten Ajax het uitzoeken met de bal. En daar wist de thuisploeg eigenlijk maar sporadisch raad mee. Brobbey kreeg een kans in de openingsfase, maar hij stuitte op doelman Stankovic. Halverwege de eerste helft was ook Alvarez dichtbij een treffer met een kopbal, maar ook hij wist het net niet te vinden. Vlak voor rust was Ajax het dichtst bij een doelpunt toen Timber een corner op de paal kopte waarna Klaassen er net niet bij kon.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Ajax ging volle bak op zoek naar de openingstreffer, maar had wederom moeite om grote kansen te creëeren. Aan de andere kant had doelman Rulli amper iets te doen, tot er twee oud-Ajacieden toesloegen. Carel Eiting nam na een uur spelen een vrije trap welke door Mirani werd binnengekopt: 0-1. Schreuder besloot daarna Kudus, Conceicao en later ook Lucca in de ploeg te brengen en dat leidde in de 80ste minuut tot de gelijkmaker. Lucca kopte een voorzet van Taylor door op Kudus en de Ghanees schoot hard raak: 1-1.

De Amsterdammers pompten daarna veel ballen in het strafschopgebied, maar tot een winnende treffer kwam het niet meer waardoor Ajax vijfde blijft in de Eredivisie na achttien wedstrijden spelen.

Opstelling Ajax:
Rulli; Rensch (76′ Lucca), Álvarez, Timber, Bassey (60′ Kudus); Berghuis, Klaassen, Taylor; Tadic, Brobbey, Bergwijn (60′ Conceicao)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.