Ajax bindt ook Heracles aan de zegekar: 4-1

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 26 februari 2017 18:40 – Bron: Ajaxinside.nl

1473974676

Door de overwinning van Feyenoord op PSV wist Ajax wat het moest doen: winnen. In een goedgevulde Amsterdam werd Heracles Almelo met 4-1 over de knie gelegd. De bezoekers verkochten de huid duur, maar waren niet opgewassen tegen de vele kansen die Ajax creëerde. De Amsterdammers zijn nu in alle competities al tien duels op rij ongeslagen. Belangrijker is de strijd om de titel, waarin er weer is aangehaakt bij de enige overgebleven titelkandidaat: Feyenoord.

Vanaf het beginsignaal werd direct duidelijk dat de thuisploeg van plan was om het duel snel in zijn voordeel te beslissen. Het waren echter de Heraclieden met de eerste grote kans. Peterson omspeelde Onana en had een open doel voor zich, maar Riedewald redde zijn ploeg in extremis. Halverwege de eerste helft zette Dolberg Ajax eindelijk op voorsprong. Castro verwerkte een poging van Klaassen niet optimaal en de Deense spits was er als de kippen bij om binnen te tikken. Lang konden ze niet genieten van de voorsprong, want amper 120 seconden later kopte Armenteros een voorzet bekeken binnen achter Onana. Aan kansen geen gebrek in de ArenA. Met name Traoré was bij vlagen onnavolgbaar aan de rechterkant, maar zijn pogingen misten keer op keer kracht en richting. De uitploeg stelde er bijzonder weinig tegenover, al kwamen ze er een aantal keer vliegensvlug uit na Amsterdams balverlies. Aan het einde van de eerst helft moest Nick Viergever de strijd staken met een liesblessure.

Met De Ligt in de ploeg als vervanger van Viergever begonnen de hoofdstedelingen voortvarend aan het tweede bedrijf. De 17-jarige zette met een enorme pegel van afstand direct de toon voor een aantrekkelijke tweede helft. Tien minuten na rust was het na een spervuur aan kansen eindelijk raak. Een corner van Ziyech belandde op het hooft van De Ligt en Castro was gezien. Sánchez besliste kort daarop de wedstrijd in Amsterdams voordeel. De Colombiaan werd door niemand aangepakt en kon van 18 meter vrij aanleggen en Castro verschalken. Diezelfde Sánchez voorkwam vijf minuten later met een uiterste sliding de aansluitingstreffer van Navratil. Heracles had geluk dat Castro met een aantal uitstekende reddingen voorkwam dat het een monsterscore werd. Kort voor tijd deed Traoré ook nog een duit in het zakje en bepaalde hiermee de eindstand op 4-1.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Viergever (46. De Ligt); Klaassen, Schöne (77. De Jong), Ziyech; Traoré, Dolberg (72. Neres), Younes
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.