Ajax blameert zich ook tegen AFC

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 juli 2016 21:08 – Bron: Ajaxinside.nl

1437159288

Ajax heeft na de nederlaag tegen FC Liefering, dat uitkomt op het tweede niveau in Oostenrijk, ook geen overwinning weten te boeken tegen de amateurs van AFC. De ploeg van Peter Bosz speelde met 2-2 gelijk en moest zelfs twee keer een achterstand wegwerken. Invallers Lasse Schöne en Robert Muric zorgden voor de Amsterdamse doelpuntenproductie. Mateo Cassierra maakte zijn debuut. De Colombiaan begon in de basiself.

Hoewel de Amsterdammers best kansen wisten te creëren, werd een te korte terugkopbal van Joël Veltman afgestraft door Koen Bosma. Hij opende na ruim een half uur spelen de score. Ajax kwam pas na rust langszij, toen het met een volledig ander elftal aan de aftrap verscheen. Schöne benutte een vrije trap, maar nog geen minuut later schoot de 19-jarige Matthijs Jesse AFC weer op voorsprong. Uiteindelijk bepaalde Muric tien minuten voor tijd de eindstand op 2-2.

Opstelling Ajax eerste helft:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Sinkgraven; Cerny, Cassierra en Younes

Opstelling Ajax tweede helft:
Boer; Dankerlui, De Ligt, Viergever, Warmerdam; De Jong, Van de Beek, Schöne; Muric, Dolberg en El Ghazi  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.