Ajax Goal thuis Van de Beek, Schöne, Neres

Ajax blijft in spoor van PSV dankzij doelpuntrijke zege

Ajax heeft geen fout gemaakt in de achtervolging op PSV. Op bezoek bij Roda JC won Ajax met 2-4.

Net als in het eerdere duel in Amsterdam (5-1) kende Ajax een valse start. Binnen twee minuten keken de Amsterdammers, met debutant Rasmus Kristensen, al tegen een achterstand aan. Lasse Schöne leed knullig balverlies op het middenveld en bij de voorzet van Mikhail Rosheuvel liepen Joël Veltman en doelman André Onana elkaar in de weg.

De volledig vrijgelaten Simon Gustafson raakte de bal vervolgens niet eens goed, maar Frenkie de Jong kwam toch net te laat om de bal nog voor de lijn te kunnen wegwerken.

Hierdoor moest Ajax flink aan de bak, maar een paar minuten later stond het al weer gelijk. In de elfde minuut zorgde Donny van de Beek voor de 1-1, toen hij een lage voorzet van Nicolas Tagliafico richting de verre hoek mikte. Na de treffer bleef Ajax aanzetten en het was wachten op de 1-2. Die kwam er toen Hakim Ziyech het net wist te vinden met een prachtig afstandsschot. Vanaf ongeveer 25 meter schoot hij de bal hard tegen de touwen.

Ajax maakte het spel en Roda JC hoopte op de counter. Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en het was vooral wachten op de volgende treffer van Ajax. Het duurde uiteindelijk tot de 74ste minuut totdat de 1-3 viel. Na een heerlijk passje van Van de Beek speelde Klaas-Jan Huntelaar de doelman uit en tikte hij de 1-3 binnen.

Invaller Jorn Vancamp leek de spanning terug te brengen met de aansluitingstreffer, maar nadat Huntelaar op aangeven van Tagliafico zijn tweede doelpunt van de avond had laten aantekenen was het Limburgse verzet gebroken.

Younes

In de slotfase mocht Amin Younes nog even invallen. De Duitser, die onlangs op het laatste moment een transfer naar Napoli annuleerde, had maandag al gespeeld en gescoord met Jong Ajax.

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student