Ajax boekt eenvoudige zege in ’topper’ tegen Heracles

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 17 oktober 2015 21:47 – Bron: Ajaxinside

Heracles Almelo staat in het huidige Eredivisieseizoen te boek als dé revelatie. De Tukkers gingen zaterdagavond als nummer 3 op de ranglijst de strijd aan met koploper Ajax. In eigen huis had Heracles dit seizoen louter gewonnen, waaronder met 2-1 van PSV. Vanavond was het echter niet opgewassen tegen Ajax, dat betrekkelijk eenvoudig met 0-2 wist te winnen. Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj maakten voor rust op prachtige wijze de Amsterdamse treffers. Na rust liet Ajax het na de score verder uit te breiden. Door de overwinning blijft Ajax aan kop van de Eredivisie.

1443082431

Vanaf de aftrap was Ajax scherp en had het de overhand in Almelo. De meeste duels werden gewonnen en de bezoekers hadden veel balbezit. Dat leidde in de 10e minuut tot een grote kans voor Viktor Fischer, die na een prachtige pass van Riechedly Bazoer voor doelman Castro opdook. De Deen faalde in de afronding. Ondertussen schreeuwde het Polman Stadion moord en brand, na een vermeende overtreding van Bazoer. De middenvelder raakte Ilias Bel Hassani lichtjes met de arm, voordat hij de pass gaf aan Fischer. Het was scheidsrechter Blom ontgaan.

Even later maakte Anwar El Ghazi er wel 0-1 van. Om aan te geven dat Ajax scherp was: Davy Klaassen kwam goed voor zijn man, veroverde daarmee de bal, waarna El Ghazi de bal kreeg. De gelegenheidsspits hield de bal knap in bezit en schoot hard en hoog raak: 0-1. Heracles was echter niet onder de indruk van de voorsprong voor Ajax en kwam binnen 10 minuten op 1-1. Althans, dat dachten de Almelöers. De vrije trap van Thomas Bruns viel bij de tweede paal binnen, maar Blom keurde de goal af.

Zonder veel kansen te creëren kwam Ajax al halverwege de eerste helft op 0-2. Bazoer stoomde op aan de linkerkant, keek om zich heen en zag de vrijstaande Gudelj. De Serviër nam aan en schoot prachtig raak van een meter of 22: 0-2. De tweede tegengoal kwam wel aan als een harde klap voor Heracles, dat in het vervolg maar weinig gevaarlijk kon worden. Vlak voor rust was Navratil dichtbij, maar de rechtsbuiten raakte de bal verkeerd. Heracles kwam nog goed weg toen El Ghazi een niet te missen kans toch miste.

Vlak voor het begin van de tweede helft werd er een golfballetje richting goalie Diederik Boer gegooid. De doelman werd niet geraakt, maar het was het startsein voor het Heracles publiek om zich te gaan misdragen. Er waren meerdere spreekkoren te horen tijdens de tweede helft en Boer werd vaker bekogeld. Natuurlijk werd er ook gevoetbald! El Ghazi schoot aan het begin van het tweede bedrijf hard op de vuisten van doelman Castro en Bel Hassini schoot namens Heracles.

Na rust ging de thuisploeg een tandje harder spelen en dat resulteerde in meerdere harde overtredingen en gele kaarten. Zowel Gudelj als Lasse Schöne raakten namens de bezoekers de lat na fraaie vrije trappen. Heracles wist buiten de overtredingen weinig klaar te spelen en ook een slotoffensief bleef uit. Zodoende kon Ajax de 0-2 voorsprong vrij eenvoudig over de streep trekken.

Opstelling Ajax: Boer; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Klaassen; Schöne, El Ghazi, Fischer (81. Younes).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.