Ajax boekt eerste uitzege van het seizoen bij NEC

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 10 november 2013 16:31 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft de prima overwinning van afgelopen woensdag in de Champions League een goed vervolg gegeven door zondagmiddag met 0-3 te winnen bij NEC. De ploeg van trainer Frank de Boer was oppermachtig in Nijmegen en boekte een vrij eenvoudige zege dankzij twee doelpunten van aanvoerder Siem de Jong en een intikker van Nicolai Boilesen. Dankzij de eerste winstpartij in een uitwedstrijd dit seizoen meldt Ajax zich weer in de top van de Eredivisie.

1367871390

Om half drie werd er afgetrapt in de Goffert. De landskampioen verscheen met dezelfde elf als tegen Celtic, dus met Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Lasse Schöne voorin. Na een rustig eerste kwartier kwam de wedstrijd pas los na balverlies van Stefano Denswil, die daarmee een kans voor Sören Rieks inleidde. Het was het teken voor Ajax om te gaan voetballen en tien minuten later was de eerste treffer een feit. Een lange bal van Boilesen vanaf links viel over laatste man Michel Breuer heen en zodoende kon Siem de Jong vrij inkoppen, 0-1.

Nog geen twee minuten later lag Ajax’ tweede treffer al in het netje. NEC was aangeslagen na de eerste tegengoal en de bezoekers profiteerden. Schöne bereikte Sigthórsson, die de bal vlak voor de achterlijn voorgaf en was het Boilesen die kon binnentikken. De linksback was dus uiterst belangrijk met een assist en een goal. Na de 0-2 was het Ajax dat domineerde en kansen kreeg op de 0-3. Deze bleef echter uit in de eerste helft, ondanks een reuzenkans voor linkerspits Sigthórsson. Daley Blind gaf een prachtige dieptepass op de IJslander, die de keeper omspeelde en voor open doel naast schoot.

In de tweede helft ging thuisploeg NEC vol goede moed op zoek naar de aansluitingstreffer en had in het eerste kwartier de overhand. Met een portie strijd en het publiek dat erachter ging staan, werd NEC sterker en Ajax zwakker. Die periode was na een minuut of twintig over nadat Siem de Jong met een kopbal de lat raakte. Daarna was het Ajax dat domineerde en hing de 0-3 in de lucht. Die viel dan ook, na 72 minuten. Een prima aanval over de rechterkant werd afgerond door De Jong, die met zijn twee treffers liet merken dat hij ook weer op de weg terug is.

Zo maakte de landskampioen in de tweede helft een einde aan de hoop van de Nijmegenaren, die zich na de derde treffer gewonnen gaven. Ajax speelde daarna de wedstrijd professioneel uit en zo was de eerste uitwinst van het seizoen een feit. Klein smetje op de zege was het uitvallen van Daley Blind na 50 minuten. De international zou last hebben gehad van zijn enkel en werd uit voorzorg naar de kant gehaald.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Blind (50. Poulsen), De Jong (c), Serero; Schöne, De Jong (84. Hoesen), Sigthórsson (65. Fischer).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.