Ajax boekt kleine zege op Sparta

Ajax heeft zondagmiddag een nipte overwinning geboekt tegen Sparta. Op Het Kasteel werd het slechts 0-1 voor de Amsterdammers dankzij een doelpunt van Dusan Tadic. Ajax miste in Rotterdam Sebastien Haller (ziek) en Antony (geblesseerd) waardoor Danilo in de spits mocht beginnen en er ook plek was ingeruimd voor David Neres.

In de eerste helft verliep de wedstrijd stroperig. Sparta kreeg in de openingsfase de grootste kans via Van Crooij die voorlangs schoot, terwijl Ajax aan de andere kant maar moeilijk kansen creëerde. In de laatste tien minuten van de eerste helft kroop Ajax langzaam uit haar schulp en kreeg Danilo een goede kans op de openingstreffer, maar hij schoot over. Uiteindelijk was het Tadic die een goed lopende aanval wel wist om te zetten in een doelpunt op aangeven van Danilo: 0-1. En dat was ook de ruststand.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd en drong Ajax de Rotterdammers achteruit, maar de ploeg van Erik ten Hag had wederom moeite om tot grote kansen te komen. Pas in de slotfase van de wedstrijd nam Ajax doelman Benjamin van Leer meermaals onder vuur. Danilo schoot van afstand en ook invaller Tagliafico vond ook de goalie op zijn weg. Door de overwinning blijft Ajax koploper in de Eredivisie.

Opstelling Ajax:
Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Neres, Danilo en Tadic.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.