Ajaxinside.nl

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt op ADO Den Haag. De Amsterdammers waren in de Hofstad met 0-2 te sterk voor de Hagenezen. Klaas Jan Huntelaar opende in de eerste helft de score waarna Ajax grote kansen op de 0-2 miste. Uiteindelijk besliste invaller David Neres in de slotfase de wedstrijd door de 0-2 op het scorebord te zetten.

De eerste helft was vermakelijk waarbij het spel op en neer ging en Ajax de grootste kansen kreeg. Dit leidde na tien minuten spelen tot de openingstreffer van Klaas Jan Huntelaar die een mooie voorbereidende solo van Hakim Ziyech beloonde met een doelpunt. De spelmaker van Ajax kreeg zelf een aantal goede schietkansen, maar vond de doelman van ADO constant op zijn weg. Quincy Promes kreeg ook een niet te missen kans, maar had het vizier niet op scherp staan.

Aan de andere kant kreeg ADO Den Haag een grote kans via Michiel Kramer, maar André Onana toonde zijn goede vorm. Na rust was de wedstrijd een stuk minder aantrekkelijk. Ajax was slordig en ADO was niet in staat om de Amsterdamse verdediging te slechten. Zo werd het een redelijk een saaie tweede helft waarin weinig te beleven viel. Neres kwam tien minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen en hij zorgde na een counter op aangeven van Ziyech alsnog voor de bevrijdende 0-2 waarmee de eindstand werd bereikt.

Opstelling Ajax:
Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Promes (80′ Neres), Martinez; Ziyech (89′ Alvarez) Huntelaar en Tadic