Ajax boekt moeizame zege op Heerenveen

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame zege geboekt op sc Heerenveen. De Amsterdammers waren in Friesland met 1-2 te sterk. Mitchell van Bergen zette de Friese club in de eerste helft op voorsprong. Dusan Tadic maakte vanaf de penaltystip gelijk en in de tweede helft zorgde Sebastien Haller voor de winnende treffer van de Amsterdammers. Door de zege houdt Ajax elf punten voorsprong op PSV met een wedstrijd minder gespeeld.

Het spel ging gedurende de hele wedstrijd op en neer. Heerenveen zakte niet ver en in en speelde haar eigen spel. Daardoor werd het een open wedstrijd. De eerste kans was voor Timber die de bal in het zijnet schoot. Aan de andere kant kreeg Henk Veerman een kans van afstand, maar zag zijn schot ver naast gaan. Na ruim 25 minuten spelen omspeelde Van Bergen Alvarez en prikte de bal in de verre hoek: 1-0. Tien minuten later kreeg Ajax een strafschop na ingrijpen van de VAR en Tadic schoot raak.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Heerenveen bleef bij vlagen dreigend en na tien minuten spelen kwam Van Bergen één op één met Scherpen, maar de doelman redde knap. Aan de andere kant scoorde Ajax wel. Lisandro Martinez schoot vanaf een meter of 20 en Haller veranderde deze van richting waardoor de bal in het doel belandde. Door de minimale voorsprong van Ajax bleef de wedstrijd lang spannend, maar hele grote kansen creëerde beide teams niet. In de slotfase probeerde Heerenveen het wel, maar het bleef bij 1-2.

Opstelling Ajax:
Scherpen; Rensch (71′ Kudus), Timber, Martinez, Tagliafico; Alvarez, Klaassen, Gravenberch; Neres (71′ Antony), Haller (90′ Brobbey) en Tadic

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.