Ajax boekt moeizame zege op RKC

Ajax heeft zondagmiddag een krappe overwinning geboekt. De ploeg van Erik ten Hag was met 0-1 te sterk op bezoek bij RKC. In de eerste helft maakte Sebastien Haller de enige en daarmee winnende treffer van de wedstrijd. Door de winst behoudt Ajax een voorsprong van 11 punten op PSV en AZ die gedeeld tweede staan in de Eredivisie.

In de eerste helft kreeg Dusan Tadic de eerste grote kans van de wedstrijd. De Serviër werd weggestoken door Edson Alvarez en kwam één op één met oud-Ajacied Kostas Lamprou. Tadic stifte de bal, maar Lamprou kreeg er net een handje tegenaan. Na een kwartier spelen was het alsnog raak toen Haller een voorzet van Tadic zeer acrobatisch met de punt van zijn schoen tegen de touwen werkte. Niet veel later maakte Klaassen de 0-2, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant werd Kjell Scherpen maar amper getest.

Na rust bleef Ajax de bovenliggende partij, al voetbalde RKC bij vlagen zeer goed mee. Invaller Mohammed Kudus kreeg een grote kans op 0-2, maar de middenvelder schoot voorlangs. Aan de andere kant was RKC weleens dreigend, maar ontbrak het aan de juiste eindpass. Wel werd de lat geraakt uit een vrije trap waarmee Ajax goed wegkwam. Wederom Kudus kreeg nog een kans op de 0-2, maar zijn inzet belandde via een RKC-er  in het zijnet waarmee het bij 0-1 bleef in een redelijk tamme wedstrijd.

Opstelling Ajax:
Scherpen; Rensch (62′ Klaiber), J. Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Klaassen (53′ Kudus); Antony (62′ Neres), Haller en Tadic

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.