Ajax Goal

Ajax boekt nipte oefenzege op Mönchengladbach

Ajax heeft in de ArenA de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach gewonnen. Een eigen doelpunt én een goal van Kasper Dolberg bezorgden het team van Marcel Keizer een 2-1-zege.

Na een eerste grote kans voor Borussia (uitstekende redding Van Leer), opende Ajax in de 12e minuut de score. Justin Kluivert draaide een vrije trap vanaf links prima voor het doel waarna Reece Oxford de bal in eigen doel werkte. Ajax zette door, speelde uitstekend en kreeg nog 3 grote mogelijkheden via aanvoerder Klaas Jan Huntelaar, David Neres en Kluivert.

In de 2e helft bracht Marcel Keizer Joël Veltman, Kasper Dolberg en Dennis Johnsen in. Veltman (kopbal) en Johnsen (solo) waren meteen gevaarlijk, maar daarna volgde een slordige fase. Borussia kwam na een klein uur op gelijke hoogte via een afstandschot van Vincenzo Grifo.

Dolberg beslist de wedstrijd
Met Hakim Ziyech en Lasse Schöne als verse krachten voor het laatste half uur begon het weer te lopen bij Ajax. Johnsen leek Ajax op voorsprong te schieten. Na een prachtige aanval via Ziyech, Dolberg en Siem de Jong kwam de bal bij de Noor, maar hij krulde de bal in vrij staande positie naast. De 2-1 viel uiteindelijk een kwartier voor tijd wel en dat was gezien het Amsterdamse overwicht meer dan verdiend. Op aangeven van Siem de Jong schoot Dolberg de winnende treffer binnen.

Scoreverloop: 12. Oxford (ed) 1-0, 57. Grifo 1-1, 75. Dolberg 2-1

Opstelling Ajax: Van Leer, Zeefuik, De Ligt, Wöber (46. Veltman), Sinkgraven (Dankerlui); F. De Jong, Van de Beek (63. Schöne), S. De Jong; Neres (46. Johnsen), Huntelaar (46. Dolberg), Kluivert (63. Ziyech).

Bron tekst: Ajax.nl

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student