Ajax boekt overtuigende oefenzege op Red Bull Salzburg

Ajax heeft het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten met een overtuigende 1-4 zege op Red Bull Salzburg. Ryan Gravenberch, Antony, Donny van de Beek en Devyne Rensch maakten de Amsterdamse treffers. Sekou Koïta maakte de enige goal voor de Oostenrijkers. Daarmee komt er een einde aan het trainingskamp van Ajax. Eerder wonnen de Amsterdammers al met 0-2 van AC Wolfsberger. 

Ajax schoot daadwerkelijk uit de startblokken. Al in de tweede minuut opende Gravenberch met een heerlijke knal de score voor de Amsterdammers. Binnen tien minuten spelen veroorzaakte Maarten Stekelenburg een strafschop en deze werd benut door Koïta. Ajax liet het er echter niet bij zitten en na ruim een kwartier spelen rondde Antony een voorzet van Tadic zeer beheerst af. Via Gravenberch en Promes kreeg de ploeg van Erik ten Hag nog kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar beide teams gingen met een 1-2 stand de kleedkamers in.

Na rust liet Ajax bij vlagen goede combinaties zien. Dit leidde tot een uitstekende schietkans voor Labyad, maar hij zag zijn inzet worden gekeerd door de doelman. Niet veel later was er weer een mooie aanval van Ajax, maar Blind schoot voorlangs. Aan de andere kant kreeg Koïta een grote kans, waarom Stekelenburg redding bracht. In de 67e minuut gaf Traoré een heerlijke pass op Van de Beek die de bal knap in de verre hoek krulde en un de slotfase maakte Rensch er nog 1-4 van met een bekeken schot.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Mazraoui (46′ Dest), Schuurs (65′ Timber), Blind (65′ Martinez), Tagliafico (65′ Rensch); Álvarez (65′ Ekkelenkamp), Antony (65′ Kudus), Gravenberch (46′ Taylor); Labyad (65′ Traoré), Tadic (65′ Lang) en Promes (46′ Van de Beek)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.