Ajax boekt overtuigende zege op Cambuur

Ajax heeft zondagmiddag een overtuigende overwinning geboekt op SC Cambuur. De Amsterdammers waren op het kunstgras in Leeuwarden met maar liefst 0-5 te sterk. Dusan Tadic, Steven Berghuis (2x) en Brian Brobbey (2x) maakten de doelpunten. Het is voor de kersverse hoofdtrainer Johnny Heitinga de tweede zege op rij met het eerste elftal van de Amsterdammers.

Ajax begon enigszins afwachtend en liet de bal rustig rondgaan zonder veel kansen te creëren, terwijl Cambuur inzakte en loerde op de counter. Waar Ajax tegen Excelsior nog veel gevaarlijke counters weggaf, werd Cambuur amper gevaarlijk. Rulli moest wel een keer acteren op een schot van Van de Water en deed dat goed. Naar mate de eerste helft vorderde zocht Ajax steeds vaker de combinatie op in de kleine ruimte en dat leidde na een kwartier spelen tot de 0-1. Na goed voorbereidend werk van Klaassen schoot Tadic de bal tegen de touwen.

Niet veel later was opnieuw Tadic en ook Bergwijn dichtbij een treffer. Laatstgenoemde bemoeide zich steeds nadrukkelijker met het spel, maar een doelpunt van zijn voet bleef uit. In de 36e minuut kwam Ajax wel op 0-2. Na een heerlijke actie van Mohammed Kudus aan de achterlijn bracht hij de bal voor op Berghuis die de bal raak kopte. Vlak voor rust was Alvarez slordig waardoor Cambuur een grote kans op kreeg op de aansluitingstreffer, maar Van de Water schoot de bal van dichtbij roekeloos over.

In de tweede helft wist Ajax de wedstrijd onder controle te houden en Rulli kreeg maar weinig te doen. Kudus kreeg de eerste kans op de 0-3, maar hij stuitte op de keeper. Na ruim een uur spelen viel alsnog de 0-3 na een prima opgezette aanval tussen Taylor en Tadic schoot Berghuis de bal achter Ruiter. Heitinga gunde vervolgens Hato zijn Eredivisie debuut en ook Brobbey kwam binnen de lijnen voor Tadic en dat bleek een goede zet. De spits maakte ruim tien minuten voor tijd de 0-4 en bepaalde vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand ook nog op 0-5 na een prachtige assist van Berghuis.

Opstelling Ajax:
Rulli; Rensch (85′ Regeer), Álvarez, Timber, Wijndal (74′ Hato); Berghuis, Taylor (85′ Fitz-Jim), Klaassen (85′ Conceicao); Kudus, Tadic (74′ Brobbey) en Bergwijn.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.