Ajax boekt overtuigende zege op Shakhtar Donetsk

Ajax heeft in de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 een overtuigende overwinning geboekt op Shakhtar Donetsk. De ploeg van Maurice Steijn was met 3-0 te sterk voor de club uit Oekraïne. Mohammed Kudus was tweemaal trefzeker in het nieuwe Ajax Thuisshirt en de andere goal werd gemaakt door Steven Bergwijn.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en waren een paar keer dreigend, maar het was Ajax dat aan de andere kant de openingstreffer maakte. Nadat Rensch onderuit werd gehaald in het strafschopgebied, schoot Kudus de penalty raak. Niet veel later vond diezelfde Kudus de paal op zijn weg. Na ruim een half uur spelen volgde een heerlijke aanval met onder meer een Rensch en Kudus waarna Bergwijn raak schoot na een overstapje van Rasmussen: 2-0. Direct daarna werd de uiteindelijke eindstand al op het bord gezet. Uit een prachtige steekpass van Bergwijn was het wederom Kudus die raak schoot in de verre hoek.

In de tweede helft was het allemaal wat minder spectaculair. Ajax kreeg via Kenneth Taylor en Brian Brobbey wel goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar liet dat na. Verder bracht Remko Pasveer nog knap redding in een één op één duel toen Bassey vlak daarvoor onhandig de bal verspeelde wat dus niet tot een tegentreffer leidde. De eindstand bleef dus steken op 3-0.

Maurice Steijn reageerde tevreden. “Winnen voelt altijd lekker. Ook de manier waarop was goed. In de eerste helft hebben we behoorlijk voetbal laten zien. We hebben druk gezet waar het kon, veel kansen gecreëerd en goede doelpunten gemaakt. Ja, ik was over het eerste uur,  de eerste 65 minuten zeer tevreden.”

Het volgende oefenduel voor Ajax vindt plaats op 22 juli tegen Anderlecht.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.