Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 09 januari 2010 18:59 – Bron: Ajax.nl

Ajax heeft, eveneens als Jong Ajax, een 7-0 overwinning geboekt zaterdagmiddag. De Ajax amateurs werden gemakkelijk aan de kant geschoven in Estadion da Nora, bij rust stond het al 3-0. Jongelingen Christian Eriksen en Geoffrey Castillion maakten na rust allebei hun officieuze debuut voor het eerste elftal van Ajax.

De twee ploegen gingen de kleedkamers in na drie kwartier bij een stand van 3-0. Slechts drie minuten na het openingsdoelpunt van Dennis Rommedahl knalde Mitchel Donald de 2-0 in het net. Uiteindelijk besloot Suárez de ruststand op 3-0 na een benutte penalty.

In de tweede helft liet Martin Jol alleen Suárez staan, terwijl Eriksen en Castillion hun debuut maakte. Oleguer, Emanuelson en Pantelic zorgden er vervolgens voor dat de teller na een ruim een uur spelen op zes stond. Uiteindelijk bepaalde Luis Suárez de score op 7-0.

Marko Pantelic moest zich laten vervangen vanwege een blessure in zijn bovenbeen, de ernst van de blessure is niet bekend. Voor hem kwam de debuterende Geoffrey Castillion in het elftal.  

Reageren op dit bericht