Ajax boekt ruime zege op FC Utrecht

Ajax heeft zondagmiddag een relatief simpele zege geboekt op FC Utrecht. De Amsterdammers waren in de Domstad met 0-3 te sterk voor de ploeg die normaliter een angstgegner is voor Ajax. Davy Klaassen, Dusan Tadic en Quincy Promes waren de doelpuntenmakers in De Galgenwaard. Ajax gaat zo als koploper de volgende interlandperiode in.

Ajax mocht van FC Utrecht het spel maken. De Domstedelingen trokken zich terug op eigen helft, maar de Amsterdammers wisten weinig kansen te creëren. De eerste grote kans was voor Labyad die met een laag hard schot van dichtbij tegen de voet van doelman Paes schoot. Niet veel later was ook Tadic dichtbij de openingstreffer, maar de Serviër zag zijn inzet op de lat uiteen spatten. Aan de andere kant was FC Utrecht amper gevaarlijk, al redde Onana nog wel een keer goed op een inzet van Kerk.

In de tweede helft lag het baltempo laag, maar creëerde Ajax wel meer mogelijkheden. Eerst was nog Neres die net naast schoot na een goede combinatie met Tadic. Na ruim een uur spelen brak Klaassen de wedstrijd open. Na goed voorbereidend werk van Tadic, Traoré en Labyad schoot de middenvelder met een volley hard raak: 0-1. Nog geen tien minuten later werd de score alweer verdubbeld. Traoré versierde een strafschop welke door Tadic overtuigend werd ingeschoten. FC Utrecht kon geen vuist meer maken en in blessuretijd bepaalde Promes de eindstand op 0-3.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen Labyad (73′ Alvarez), Gravenberch; Antony (46′ Neres), Traoré (73′ Promes) en Tadic

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.