Ajax boekt ruime zege op Vitesse

Ajax heeft zondagmiddag een lange reeks van goede wedstrijden uitstekend afgesloten in Arnhem. De Amsterdammers waren in het Gelredome met 0-4 te sterk voor Vitesse en gaat daarmee met een positief gevoel de interlandbreak in. Hakim Ziyech opende al vroeg in de wedstrijd de score en nog voor rust maakten Klaas Jan Huntelaar en Dusan Tadic de tweede en derde Ajax-treffer. In de tweede helft plakte Huntelaar er nog een goal aan vast.

Ajax was vanaf het eerste fluitsignaal scherp en al na drie minuten voetballen schoot Ziyech vanaf een meter of dertig raak in de verre hoek. De droomstart kreeg al snel een positief vervolg toen paar een minuten later Huntelaar volledig vrij de 2-0 tegen de touwen mocht koppen uit een vrije trap van Ziyech. Na twintig minuten spelen gooide Tadic de wedstrijd al in het slot door met een beheerst wippertje de doelman te verschalken. Ajax nam daarna wat gas terug, maar Vitesse kon nooit echt gevaarlijk worden.

In de beginfase van de tweede helft viel er nog weinig te beleven maar rond de 57e minuut gebeurde wel het nodige. Huntelaar leek de 0-4 te maken, maar wegens buitenspel werd de goal dankzij de VAR afgekeurd. Direct daarna zette Ajax opnieuw een aanval op en maakte Huntelaar nu wel een geldige treffer en zette dus alsnog de 0-4 op het scorebord. Aan de andere kant was Vitesse via Van der Werf dichtbij een eretreffer, maar Onana kon redding brengen. De doelman moest later ook nog ingrijpen op inzetten van Linssen, Matavz en Ödegaard. In de slotfase kregen Van de Beek en Huntelaar nog grote kansen op de 0-5, maar die goal bleef uit.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind (65′ Eiting), Tagliafico; Schöne, De Jong (70′ Wöber), Ziyech; Tadic, Huntelaar, Neres (60′ Van de Beek)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.