Ajax boekt simpele zege op VVV

Bron
Ajaxinside.nl

Ajax heeft donderdagmiddag een eenvoudige zege geboekt op VVV. De Amsterdammers waren met 3-1 te sterk voor de Limburgers die door de nederlaag definitief degraderen uit de Eredivisie. Devyne Rensch, Sebastien Haller en Mohammed Kudus maakten de doelpunten namens Ajax waarbij invaller Kenneth Taylor een directe rode kaart kreeg na een tackle op Post.

Voor Ajax ging de wedstrijd enkel nog om de eer gezien het landskampioenschap al was veiliggesteld. Erik ten Hag gaf speeltijd aan onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Oussama Idrissi en Kudus. Ajax begon sterk met kansen voor Kudus en Haller, maar uiteindelijk opende Rensch de score na tien minuten spelen. Vlak voor rust kreeg Ajax een domper te verwerken toen Davy Klaassen uitviel en hij moest worden vervangen door Taylor.

Diezelfde Taylor maakte tien minuten na rust een domme overtreding waarvoor na ingrijpen van de VAR een rode kaart ontving. Dat deerde Ajax echter niet want kort na de rode kaart was het Haller die op aangeven van Neres de 2-0 maakte. VVV kreeg daarna een aantal kansen waar Maarten Stekelenburg goed op ingreep, maar een kwartier voor tijd maakte Giakoumakis alsnog de aansluitingstreffer. De hoop op een punt groeide bij de bezoekers, maar was van korte duur toen Kudus de 3-1 maakte en daarmee ook de eindstand bepaalde.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.