Ajax boekt tegen NAC zevende competitiezege op rij

Ajax heeft zaterdagavond een zakelijke 3-0 zege geboekt op NAC Breda. De Amsterdammers hadden moeite met de verdedigende instelling van de thuisploeg, maar wist uiteindelijk toch drie keer het net te vinden. De eerste goal was een eigen doelpunt van Mashart en na rust verdubbelde Zakaria Labyad de voorsprong. In blessuretijd bepaalde Klaas Jan Huntelaar de eindstand op 3-0.

Ajax had het in de eerste helft moeilijk met de ‘gele muur’ die NAC had opgetrokken. De thuisploeg stond vooral met elf man op de eigen helft en gunde Ajax de bal, maar de Amsterdammers hadden vooral moeite met de juiste eindpass. De van Ajax gehuurde doelman Benjamin van Leer kreeg dan ook weinig te doen, maar moest vijf minuten voor rust toch een doelpunt incasseren. Een corner van Schöne kwam bij de tweede paal terecht en het was Mashart die de bal in eigen doel liep. Aan de andere kant kreeg Onana ook weinig te doen en dus was de ruststand 0-1.

De eerste kans na rust voor NAC dankzij een scherp afstandsschot van Nijholt die door Onana werd gered. Niet veel later was het Neres die de score moest verdubbelen, maar de Braziliaan schoot van dichtbij hard op de paal. Na tien minuten spelen in de tweede helft viel alsnog de 0-2. Een voorzet van De Jong werd teruggekopt door Neres op de ingevallen Labyad die met een lekkere volley de voorsprong verdubbelde.

Ajax kreeg daarna nog kansen op de 0-3 waarbij de mooiste aanval over Schöne en Labyad ging, maar Dolberg vond Van Leer op zijn weg in de afronding. Ook invaller Huntelaar kreeg een grote kans, maar miste één op één met de doelman. Aan de andere kant was Te Vrede tot tweemaal toe dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij kopte naast en stuitte een keer op Onana. In blessuretijd viel alsnog de derde treffer toen Huntelaar een voorzet van Tagliafico intikte en zo de eindstand op 0-3 bepaalde.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Van de Beek (46′ Labyad), De Jong; Neres, Dolberg (81′ Huntelaar) en Tadic.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.