Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 november 2016 15:39 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft zondagmiddag een zakelijke overwinning geboekt op sc Heerenveen. De Amsterdammers waren in het Abe Lenstra Stadion met 0-1 te sterk voor de ploeg van Jurgen Streppel. Davy Klaassen maakte twintig minuten voor tijd de enige en daarmee winnende treffer van de wedstrijd. Door de zege behoudt Ajax een voorsprong van vier punten op PSV. Feyenoord komt later nog in actie tegen FC Utrecht.

Ajax en Heerenveen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Beide ploegen creëerden in de openingsfase weinig kansen, maar daar kwam in de loop van de wedstrijd verandering in. Heerenveen was vooral gevaarlijk via Pelle van Amersfoort, maar hij vond André Onana meermaals op zijn weg. Aan de andere kant kreeg Ajax een aantal goede mogelijkheden via Dolberg en Klaassen, maar beiden hadden het vizier niet op scherp of vonden doelman Mulder op hun pad waardoor beide ploegen met een brilstand de kleedkamer opzochten.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg Ajax meer onder druk te zetten en dit leidde regelmatig tot dreiging, maar de grootste kansen waren voor Ajax. Traoré werd door Schöne weggestoken, maar miste het doel volledig. Ook Younes had twee hele grote kansen op de openingstreffer, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen. Het duurde uiteindelijk tot de 71ste minuut tot de score werd geopend. Met een slim balletje zette invaller van Van de Beek ploeggenoot Klaassen alleen voor de keeper die beheerst afrondde; 0-1. Ondanks enkele kansen voor beide teams, werd Klaassen uiteindelijk de matchwinner.

Opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (83′ De Ligt); Klaassen, Schöne, Ziyech (66′ Van de Beek); Traoré (91′ Cassierra), Dolberg en Younes