Gisteren werd bekend dat de familie van Abdelhak Nouri stappen wil ondernemen tegen Ajax. Volgens de familie van Nouri heeft Ajax niet goed gehandeld toen de 21-jarige Ajacied vorige zomer in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. De Amsterdamse club ontkent deze beschuldigingen.

Ajax zou Nouri een 10-jarig contract willen geven, vaste zorg door specialisten die door Ajax speciaal in dienst zouden worden genomen, andere hulp en een grote donatie bij het opzetten van een Nouri-foundation of vernoeming van jeugdcomplex De Toekomst naar Nouri.

Door de aangespannen arbitragezaak van de familie Nouri lijkt Ajax deze aanbiedingen (voorlopig?) te moeten schrappen. Wanneer Ajax de aanbiedingen zou doen dan zou het erop lijken dat Ajax schuld heeft bekend: ‘Ja, we hebben inderdaad niet goed gehandeld en wij zijn de schuldige’. De Amsterdamse club lijkt dan ook niets te kunnen ondernemen totdat is vastgesteld wie de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid had in deze treurige zaak.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)