Ajax Cape Town wint Copa Amsterdam

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 20 mei 2013 18:39 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax Cape Town heeft op Tweede Pinksterdag de negende editie van de Copa Amsterdam gewonnen. De satellietclub van Ajax won na een erg spannende finale van Borussia Mönchengladbach. De finale eindigde in 1-1 en na de verlenging was de stand 2-2. Uiteindelijk wonnen de Zuid-Afrikanen met 5-4 in de strafschoppenreeks. In de troostfinale wist Cruzeiro met 4-3 te winnen van Fluminense en werd daarmee derde. Ajax eindigde na een teleurstellend verlopen toernooi zesde.

1332327506

De finaledag van het internationale jeugdtoernooi werd geteisterd door regen. De gehele dag viel er neerslag in het Olympisch Stadion. Om 11:00 uur startte de dag met het Men United van Ronald de Boer tegen Chelsea Ghana voor de 7e plaats. De satellietclub van de Engelse topclub Chelsea won met 2-0 en dus eindigde Men United als laatste. Het elftal met talentvolle amateurspelers besloot het toernooi zodoende zonder te hebben gescoord.

Vanaf 12:00 uur stonden de halve finales op het programma. Daarin won Borussia Mönchengladbach met 3-1 van Cruzeiro. Pas in de slotfase maakten de Duitsers het verschil tegen de Braziliaanse titelverdediger. Even later speelde Ajax CT tegen Fluminense, het andere team uit Brazilië. In de tweede helft maakte de zusterclub van Ajax de enige en winnende goal, waardoor de ploeg met 1-0 won.

De A1 van Ajax trad daarna aan tegen Tottenham Hotspur. De ploegen streden om de vijfde plek. Ajax was de betere ploeg, maar wist het overwicht niet om te zetten in een overwinning. Het elftal van Alfons Groenendijk speelde met 1-1 gelijk, met doelpunt van spits Gino van Kessel. In de strafschoppenreeks die volgde miste Ajax-aanvaller Nick de Bondt, waardoor de Spurs wonnen en Ajax A1 afscheid neemt van de Copa Amsterdam met de zesde plaats.

Een Braziliaans onderonsje volgde, met de troostfinale tussen Cruzeiro en Fluminense. Terwijl het veld steeds slechter werd door de constante regen, streden de Zuid-Amerikanen een prachtig gevecht uit in het Olympisch Stadion. Drievoudig Copa-winnaar Cruzeiro won uiteindelijk met 4-3 en eindigde als derde.

Om 16:00 volgde het slotstuk van de middag: de finale tussen Ajax CT en Borussia Mönchengladbach. Op een inmiddels bijna onbespeelbaar veld was het onmogelijk om tot goed voetbal te komen. Met kunst en vliegwerk wisten beide ploegen te scoren en eindigde het na verlenging in 2-2. Vervolgens kwam de spanning tot een hoogtepunt in de strafschoppenreeks. Nadat Gladbach voor de derde maal miste, besliste Ajax CT de strijd door de 5-4 binnen te schieten. Een groot feest volgde. Daarvan komen de beelden zo snel mogelijk op deze site. Blijf ons dus in de gaten houden!  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.