Ajax contracteert De Ligt

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 september 2015 12:22 – Bron: Ajax.nl

1385635023

Ajax heeft Matthijs de Ligt gecontracteerd. De 16-jarige verdediger heeft contract getekend dat hem tot medio 2018 aan de club heeft verbonden. De Ligt speelt al sinds zijn negende in de jeugdopleiding van Ajax en is verheugd met zijn eerste contract. “Ik ben hartstikke trots. Ik heb lang in de Ajax jeugd gespeeld. Nu teken ik op mijn zestiende een contract en echt, er is echt niets mooier dan dat”, aldus de talentvolle verdediger.

Hoofd jeugdopleidingen Wim Jonk is ook blij met de deal. “Matthijs is wat ik noem een moderne centrale verdediger. Hij is groot en sterk en is bovendien ook een complete speler. Hij is tweebenig, heeft een prima passing en kan het overzicht behouden. Hij heeft van nature een goede uitstraling, een echt winnaarstype met een goede focus. Het is aan hem om zich nu verder door te omwikkelen zodat hij een heuse leider wordt die zijn positieve instelling ook aan zijn medespelers kan overdragen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.