Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 03 januari 2011 16:55 – Bron: Ajax (clubwebsite)

Ajax heeft Henri Toivomaki gecontracteerd. De Finse jeugdinternational tekent een contract tot en met 30 juni 2013, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Toivomaki werd op 21 februari 1991 geboren in Hyvinkää in Finland. Hij is afkomstig van FC Lahti en is Fins jeugdinternational. De verdediger was eerder dit seizoen reeds op proef in Amsterdam. Hij voegt zich in eerste instantie bij de selectie van Jong Ajax.

Toivomaki had de afgelopen periode een handig contactpersoon in Finland. Jari Litmanen praatte de nieuwe Ajacied uitgebreid bij over de club. “Vorig seizoen was ik bij FC Lahti teamgenoot van Litmanen. Uiteraard was het voor mij heel handig om zo’n contact te hebben. Als er iemand in Finland is die veel van Ajax weet, dan is het Jari wel.” Litmanen vertelde Toivomaki veel over Ajax. “Hij vertelde me dat Ajax voor jonge spelers een geweldige club is. Juist omdat jonge talenten er de kans krijgen zich te ontwikkelen. Er zit echt een idee achter.”

Ajax was niet de enigste club die interesse had in de jonge Fin. Onder andere Chelsea, Arsenal en Bayern München hadden graag de handtekening van Toivomaki gehad.  

Reageren op dit bericht