Ajax contracteert spits Chuba Akpom van Middlesbrough

Ajax heeft eindelijk haar gewenste tweede spits gecontracteerd. De Amsterdamse club heeft een akkoord bereikt met Middlesbrough F.C. over de transfer van de 27-jarige Chuba Akpom. De Britse aanvaller, die gaat spelen met rugnummer 10, heeft een contract getekend dat loopt tot 30 juni 2028. Ajax betaalt een initiële transfersom van € 12,3 miljoen, maar dit bedrag kan stijgen tot € 14,3 miljoen afhankelijk van bepaalde variabelen.

Akpom, geboren op 9 oktober 1995 in Londen, begon zijn carrière bij Arsenal voordat hij voor verschillende Engelse clubs speelde. In 2018 maakte hij de overstap naar PAOK Saloniki in Griekenland, gevolgd door een transfer naar Middlesbrough F.C. twee jaar later. Bij Middlesbrough, een team uit het Engelse Championship, was Akpom uiterst productief en scoorde hij 28 doelpunten in 38 competitiewedstrijden afgelopen seizoen. Akpom met de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey.

“Ajax is een club met veel historie en hopelijk kan ik daar wat historie aan toevoegen”, zo luidt de eerste reactie van de aanvaller. “Wanneer je dit shirt aantrekt moet je weten waar het voor staat: de geschiedenis en het succes dat de club heeft gehad in Europa en Nederland. Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik kan. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk settelen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.