Letters Stadion De Meer

Ajax contracteert Ylätupa dankzij gouden tip

Ajax heeft zich versterkt met Saku Ylätupa. De 18-jarige Finse aanvallende middenvelder zal aansluiten bij Ajax O19 en tekende een contract voor drie seizoenen. “Ik heel blij dat ik de kans krijg om voor Ajax te spelen”, zegt hij in gesprek met Ajax TV. “Dit is de beste club voor jonge spelers, dus ik ben heel erg blij.”

“Ik kan op elke positie in de voorhoede spelen en ook als aanvallende middenvelder”, zo zegt hij over zichzelf. Ylätupa kent zijn sterke, maar ook zijn zwakke punten goed. “Ik ben snel, heb een goed linkerbeen en ben sterk in de één tegen één duels. Ik moet nog beter leren koppen en sterker worden.”

Marc Overmars is blij met het vastleggen van het talent. “Hij kan op alle posities op het middenveld en voorin uit de voeten. De komende tijd moet uitwijzen waar hij daadwerkelijk het beste tot zijn recht komt. Daar krijgt hij de komende periode alle tijd voor.”

Jari Litmanen speelde een grote rol in de transfer. “Dat klopt, wij hebben goed contact met Jari en als hij met een tip komt voor een groot talent, dan moet je dat heel serieus nemen”, aldus Overmars. “Ik heb ook zelf gekeken en het is een speler met een enorme drive en technische vaardigheden.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.