Ajax dankzij geflatteerde zege langs PAOK

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 augustus 2016 22:24 – Bron: Ajaxinside.nl

1470297465

Ajax heeft de derde voorronde van de Champions League ternauwernood overleeft. De Amsterdammers wonnen in Thessaloniki met 1-2, al kan de zege niet terecht worden genoemd. Klaus bracht de thuisploeg al vroeg de wedstrijd op voorsprong, maar vlak voor rust benutte Davy Klaassen een strafschop. Het duurde vervolgens tot de 88e minuut tot de aanvoerder van Ajax opnieuw raak en daarmee zijn ploeg naar de vierde voorronde Champions League schoot.

Ajax begon de wedstrijd in een verrassende 3-5-2 formatie, waarbij Heiko Westermann zijn debuut maakte voor de Amsterdammers. Al vroeg in de wedstrijd kreeg PAOK een corner waarbij de Duitser zijn directe tegenstander Klaus over het hoofd zag. Die liep de bal bij de tweede paal binnen. De Grieken kregen vervolgens nog een viertal grote kansen op een doelpunt, maar vooral Jasper Cillessen hield Ajax op de been. Vlak voor rust werd Nick Viergever neergetrokken in het strafschopgebied waarvoor Ajax een penalty kreeg. Klaassen benutte dit buitenkansje en zo stond het 1-1 bij rust.

In de tweede helft kreeg Ajax meer grip op het spel en was het rustiger aan de bal. De Amsterdammers wisten echter niet veel kansen te creëren. De Grieken waren gevaarlijk uit een vrije trap, maar Cillessen redde weer eens knap. Niet veel later werd ook nog eens op de lat gekopt en kwam Ajax wederom goed weg. Pas in de slotfase van de wedstrijd was het wederom aanvoerder Klaassen die Ajax aan een doelpunt hielp. Hij nam een afvallende bal in één keer op zijn slof en schoot raak in de korte hoek en daarmee Ajax een ronde verder.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Veltman, Westermann, Viergever; Tete, Gudelj, Riedewald, Dijks; Klaassen; Dolberg (63′ El Ghazi), Cassierra  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.