Ajax dankzij strafschop langs Jablonec

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 20 augustus 2015 21:57 – Bron: Ajaxinside.nl

1414520764

Ajax heeft donderdagavond met 1-0 gewonnen van FK Jablonec. De ploeg van Frank de Boer speelde zeker geen beste wedstrijd, maar dankzij een benutte strafschop van Arek Milik werd de winst wel in Amsterdam gehouden. Ajax staat nu met één been in de groepsfase van de Europa League. Op donderdag 27 augustus volgt de return in Tsjechië, waarna bekend is welke ploeg zich definitief plaatst voor het hoofdtoernooi.

In de eerste helft eindigde Ajax met 73% balbezit, maar dat leidde niet tot veel kansen. Anwar El Ghazi was na een goede actie en een schot nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet was een prooi voor de keeper. Aan de andere kant kwam Ajax goed weg met een schot die rakelings langs de paal vloog. Na rust veerde het duel op en ging het spel meer op en neer. Daaruit ontstond, na goed combinatiespel, een strafschop toen Davy Klaassen werd neergelegd. Milik schoot raak.

De Boer wachtte lang met wisselen, maar bracht uiteindelijk Lasse Schöne en gunde Vaclav Cerny, na zijn competitiedebuut tegen Willem II, ook het officiële Europese debuut in Ajax 1. Tegen zijn landgenoten zorgde Cerny direct voor een opleving in het stadion door twee man uit te spelen. Uiteindelijk werden er door beide ploegen geen grote kansen meer gecreëerd en bleef het bij 1-0.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi (85′ Cerny), Milik en Sinkgraven (71′ Schöne)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.