Ajax eindigt kampioenseizoen 2021/22 met gelijkspel: Vitesse – Ajax 2-2

Ajax begon als landskampioen aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen Vitesse in Arnhem trad het aan zonder Timber en Mazroui. Hun plekken werden ingenomen door respectievelijk Regeer en Rensch. Een andere verrassing was de basisplek voor doelman Jay Gorter. Het talent maakte daarmee zijn eredivisiedebuut in Ajax 1.

Na een applaus van het publiek en een erehaag van de Vitesse-spelers konden de beide ploegen iets na 14.30 beginnen aan de wedstrijd. Tadic kreeg in de vijfde minuut een enorme kans, maar de aanvoerder had wellicht nog last van de festiviteiten want hij schoof de bal naast. In de twaalfde minuut kreeg Vitessenaar Openda een kans maar hij produceerde een rollertje naast. Vier minuten later was het wel raak aan de andere kant. Tadic, wie anders, stak Brobbey weg en de spits zorgde voor 0-1.

In de 22e minuut ontstond er een opstootje. Alvarez leed balverlies en hield het shirtje vast van Openda. Die laatste werd kwaad omdat hij daarna in de rug werd gelopen door Berghuis. De Mexicaanse Ajacied kreeg nog een gele kaart van scheidsrechter Nijhuis. Verder was de druk er duidelijk af bij beide ploegen. Tot veel kansen kwam beide clubs niet meer in de eerste helft.

De teams kwamen ongewijzigd de kleedkamers uit. Brobbey kreeg binnen een minuut de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Vitesse-keeper Schubert schermde de kleine hoek goed af. Vijf minuten later was het toch Openda die van zwak verdedigen van Alvarez en vooral Rensch profiteerde: 1-1. In de 58e minuut werd het zelfs 2-1 voor Vitesse. Hij kreeg de bal toevallig voor de voeten, Gorter redde nog, maar in de rebound was het weer Openda die scoorde.

Vlak daarna wisselde Ten Hag spits Haller voor Klaassen. Meteen daarna kwam Ajax bijna op gelijke hoogte; Taylor legde klaar voor Berghuis, maar die laatste mikte op de lat. Trainer Ten Hag leek het daarna wel te geloven en wisselde de verdedigers Rensch en Tagliafico voor linksback Salah-Eddine en middenvelder Kudus. Openda scoorde bijna een hattrick in de 69e minuut, maar Gorter redde geweldig op zijn inbreng. Blind en Brobbey kregen daarna nog gele kaarten.

Ajax zette aan en teisterde nog eens de lat na een schot van weer Berghuis. De rebound was niet besteedt aan invaller Daramy. Ook Van Gelderen viel nog in voor de met kramp kampende Regeer. En daar was Ajax weer in de slotfase. Alvarez, de laatste wedstrijden al 2 keer trefzeker, kopte uit een corner de 2-2 binnen! Alvarez kopte daarna in de slotfase weer op de lat, maar daarna was het voorbij. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen kunnen beginnen!

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.