Ajax eindigt oefenreeks met nederlaag in Frankrijk

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 22 juli 2015 21:29 – Bron: Ajaxinside.nl

1437159431

Ajax heeft haar oefenreeks in aanloop naar het nieuwe seizoen afgesloten met een nederlaag. In Frankrijk werd er met 1-0 verloren van Saint Etienne dankzij een wonderschone goal van Jonathan Bamba. Hij schoot de bal vijf minuten voor tijd van grote afstand achter Jasper Cillessen. Frank de Boer liet Amin Younes zijn basisdebuut maken. Hij heeft tevens rugnummer 11 overgenomen van Ricardo Kishna. Yaya Sanogo kwam als invaller binnen de lijnen.

In de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij. Hoewel Jasper Cillessen twee keer moest ingrijpen, hadden de Amsterdammers het beste van het spel. Met name Daley Sinkgraven liet mooie dingen zien op het middenveld. Younes had een paar mooie passeerbewegingen in huis, maar een goed vervolg ontbrak. Davy Klaassen kreeg de grootste kans van de wedstrijd in de tweede helft, toen hij een voorzet van Anwar El Ghazi net naast de goal gleed.

Het was Ajax’ laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Over een week, op woensdag 5 augustus, is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Dan gaat Ajax op bezoek bij Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. Een kleine week later is de return in Amsterdam.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete (74′ Van Rhijn), Veltman, Riedewald (81′ Viergever), Dijks; Bazoer, Klaassen (81′ Andersen), Sinkgraven (64′ Gudelj); El Ghazi (64′ Schöne), Milik (74′ Menig), Younes (64′ Sanogo)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.