Ajax en Vurnon Anita zitten deze week om de tafel om te praten over het verlengen van zijn contract, dat tot 2011 loopt. Zelf staat hij positief tegenover een nieuwe verbintenis. “Wat mij betreft, teken ik zo lang mogelijk bij”, aldus Anita. Martin Jol is lovend over Anita. “Hij is rechtsbenig, maar heeft het in zich om een uitstekende linksback te worden, een nieuwe Philipp Lahm.” Anita debuteerde op 19 maart 2006 in Ajax 1 en speelde tot op heden 22 competitiewedstrijden.

“In zijn contract staat dat hij bij een bepaald aantal wedstrijden een verdubbeling van zijn relatief lage basissalaris krijgt”, aldus Martin Jol. “We vonden dit een mooi moment om over een nieuwe, langere verbintenis te praten, omdat we zeer tevreden zijn en altijd van Vurnon op aan kunnen.”

Anita stond afgelopen zomer op de nominatie om te worden verhuurd, maar dat ging niet door. “Maar er kwam geen club. Ik zou zeggen ‘gelukkig maar’, als je het nu bekijkt. Ik ben er trots op dat de trainer met me door wil. Ajax is mijn club, hier heb ik van kleins af aan gespeeld.”

Bij Jong Oranje heeft de middenvelder/linksback nog geen vaste plaats in het elftal. “Ik weet wat mijn plek is en dat ik voorlopig afhankelijk ben van schorsingen en blessures van anderen. Als ik mijn kans krijg, moet ik die pakken. Ik heb geduld.”  

quote: jaccoboy5

Reactie op hieronder, Hij is gewoon veels te klein en wat is zijn positie Linksback of middenvelder dat weten we weer niet !, Het lijkt of hij goed is maar dat komt alleen maar omdat hij leuk meevoetbalt, als hij moet gaan verdededigen tegen een goede aanvaller die beetje kracht heeft is heel helemaal nergens ! Kopen we Atouba is hij ineens 3de op de linksback positie slaat toch nergens op !

Ten eerste, hij is neit de enige kleine voetballer bij Ajax. En dat staat echt niet in de weg om een goede voetballer te zijn (Overmars, Messi, Sneijder…..) Dus dat is een onzin argument.
Nog erger vind ik je tweede argument! Het feit dat hij op linksback en op het middenveld kan spelen is een minpunt?! Sorry hoor, maar dit is een dubbel-onzin argument! Dit soort spelers zijn juist handig! Of waren bijv. Heitinga en Vermaelen ook geen goede voetballers, omdat ze beide in het centrum, en aan de zijkant kunnen spelen.
En dan ten derde, (Atouba is zowiezo niet gekocht) als Atouba het niet goed doet, of Jol kan Anita beter gebruiken vanwege zijn snelheid, of vanwege het kunstgras (Heracles), dan stelt hij Anita toch mooi op?! Of moet Atouba naar jouw mening spelen omdat hij nieuw gehaald is?!?!

Ow… Top als hij een nieuw contract kan tekenen. Hij heeft het absoluut verdient, en hij is een speler voor de toekomst!
 
[Bewerkt door cerikx op 21-10-2009 om 13:22]

Reageren op dit bericht