Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 23 juli 2009 00:36 – Bron: Algemeen Dagblad

Volgens het Algemeen Dagblad zijn Ajax en AZ sinds 24 uur weer in gesprek over een eventuele overgang van Demy de Zeeuw naar de Amsterdamse club. De Alkmaarse club zou zo’n 6 à 7 miljoen euro willen ontvangen voor de middenvelder. Het hoogste bod van de Amsterdammers lag rond de 4 miljoen euro. AZ verkoopt haar sterspeler liever niet aan een concurrent.

De middenvelder maakte gisteravond al geen deel meer uit van de selectie voor het duel met Hamburger SV (0-1). Voor De Zeeuw was dus ook geen plaats op de bank. Trainer Ronald Koeman heeft twee weken lang geprobeerd de voetballer, die in het kampioensjaar de motor was op het middenveld van AZ, op andere gedachten te brengen. Voor De Zeeuw was wat Koeman betreft nog een toekomst in Alkmaar. Wat aanvoerder Stijn Schaars en de rest van de spelersgroep betreft ook.

Schaars was na het behalen van de landstitel al bang dat De Zeeuw andere plannen had en overwoog de kampioensploeg te verlaten. Bij de huldiging in de binnenstad van Alkmaar greep Schaars in mei voor het oog van tienduizenden fans de microfoon en zong toen “Demy moet blijven”.

Met Martin Jol als nieuwe trainer van Ajax was het plaatje echter snel duidelijk. Jol liet De Zeeuw weten dat hij voor hem een plek op het middenveld van het “nieuwe” Ajax heeft ingeruimd. Het bestuur van Ajax moest de zaak alleen nog even rond maken. Met een bod van vier miljoen euro werd de Amsterdamse club echter direct weer de deur gewezen.  

Reageren op dit bericht