Ajax en Celta de Vigo delen de punten

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 20 oktober 2016 20:53 – Bron: Ajaxinside.nl

1462787392

Ajax is nog altijd ongeslagen in de groepsfase van de Europa League. Na de zeges op Standard Luik en Panathinaikos speelden de Amsterdammers in Spanje met 2-2 gelijk tegen Celta de Vigo. Hakim Ziyech en Amin Younes verzorgden de Amsterdamse doelpuntenproductie. De andere wedstrijd in de poule tussen Standard Luik en Panathinaikos eindigde eveneens in 2-2. Ajax blijft met zeven punten koploper in de groep.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Er lag veel ruimte achter de verdediging van de Spanjaarden, maar veel kansen wist de ploeg van Peter Bosz niet te creëeren. Toeval of niet, maar in de 22e minuut schoot Ajax’ nummer 22 Ziyech de Amsterdammers op voorsprong na uitstekend voorbereidend werk van Kasper Dolberg. Na de 0-1 nam de thuisploeg echter het heft in handen en dat leidde in de 29e minuut tot de gelijkmaker van Fontas. Een vrije trap kwam op de hak van de verdediger terecht die de bal enigszins gelukkig over André Onana prikte. Op een aantal afstandsschoten van beide ploegen na, gebeurde er verder weinig noemenswaardigs voor rust.

Ook de tweede helft ging tam van start. Ajax was de bovenliggende partij, maar beide teams leden vaak slordig balverlies. Ajax was wel de gevaarlijkste ploeg. Zo gaf Sinkgraven een strakke voorzet over de grond op Klaassen, maar de aanvoerder maaide over de bal heen. Na ruim zeventig minuten voetballen kreeg Gudelj de vrije doortocht op het middenveld. Hij speelde Younes aan die op zijn herkenbare wijze naar binnen trok en raak schoot in de verre hoek: 1-2. Ajax zette Celta daarna onder druk, maar het was invaller Orellana die in de 82e minuut op prachtige wijze de 2-2 achter Onana krulde en bepaalde daarmee ook de eindstand.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Gudelj, Ziyech (77′ Bazoer); Traoré, Dolberg en Younes (77′ Cassierra)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.