Ajax en FC Groningen akkoord over huurdeal Cassierra

Ajax en FC Groningen hopen een tweede overeenkomst te sluiten over een Ajacied. Eerder beklonken de twee clubs al de overgang van Deyovaisio Zeefuik. De rechtsback kan voor drie seizoenen tekenen bij de club uit het Noorden. De volgende die naar Groningen zal vertrekken is Mateo Cassierra.

Ajax en de Groningse club hebben overeenstemming over een huurdeal. De club gaat op korte termijn om de tafel met het management van de Colombiaanse spits. FC Groningen zou volgens De Telegraaf zo’n zeven clubs aftroeven.

Een aantal clubs wilden de 21-jarige aanvaller huren met een optie tot koop, maar Ajax wilde dat niet. De Amsterdamse club heeft nog vertrouwen in een doorbraak van Cassierra en daarom wilde de recordkampioen hem maar voor één seizoen verhuren. Na de huurperiode zou Cassierra mogelijk de eerste spits van Ajax kunnen worden.

Cassierra werd dit seizoen kampioen met Jong Ajax. In de Jupiler League kwam hij tot 29 wedstrijden (18 goals, 8 assists). In de eredivisie speelde hij dit seizoen 4 wedstrijden (1 goal). De voormalige speler van Deportivo Cali heeft nog een contract tot 2021 bij Ajax. Ajax betaalde toen 5,5 miljoen euro voor de speler.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.