Ajax en FC Omniworld zullen per 1 juli 2010 een samenwerkingsverband opstarten voor een duur van tenminste vijf jaar. FC Omniworld, dat haar naam gaat omzetten naar Almere City FC, komt momenteel uit in de Jupiler League. “We denken dat FC Omniworld een zeer geschikte club is om mee samen te werken”, zegt Algemeen Directeur Rik van den Boog. “Almere is dichtbij, het is de snelst groeiende stad van het land en het eerste elftal speelt in de Jupiler League.”

De clubs zullen zowel op het gebied van betaald voetbal als de jeugdopleiding de handen ineen slaan. Ajax wil talenten kunnen stallen bij de ploeg uit Almere. “Het was voor ons primair van belang dat we een club zouden vinden waarbij spelers zich verder kunnen ontwikkelen en waarmee we onze jeugdopleiding en ons scoutingnetwerk zouden kunnen uitbreiden”, aldus Van den Boog.

“Er zitten jongens in Jong Ajax en in onze A1 voor wie het beter is om in het eerste elftal van FC Omniworld te spelen. Spelers die speelminuten moeten opdoen in een competitie waar hun fysieke en mentale weerbaarheid verbetert. Dat bevordert enerzijds de ontwikkeling en dus de doorstroming van talenten naar ons eerste elftal en anderzijds moet het eerste elftal van FC Omniworld er beter van worden”, benoemd de Algemeen Directeur van Ajax de voordelen voor beide partijen  

Reageren op dit bericht