Ajax en FC Twente delen de punten in Enschede

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 12 september 2015 21:45 – Bron: Ajaxinside

Ajax is er niet in geslaagd om zijn vijfde overwinning op rij te boeken. In Enschede incasseerde de ploeg van Frank de Boer de eerste tegengoals van dit Eredivisieseizoen. Lange tijd zag het er naar uit dat de twee treffers van FC Twente zouden leiden tot een Amsterdamse nederlaag. Maar dankzij goals van invaller Viktor Fischer en Nemanja Gudelj kwam Ajax alsnog langszij en eindigde de wedstrijd in 2-2.

1439124444

Vlak voor de interlandbreak ontsloeg FC Twente zijn hoofdtrainer, Alfred Schreuder. Zijn assistent René Hake nam het stokje over en dat had zijn effect op de thuisploeg en de aanhang, dat al maanden riep om het vertrek van Schreuder. Een fris Twente leek in de beginfase de mindere, maar schudde al snel de spanning van zich af en maakte op fraaie wijze de openingsgoal. Met een uitstekend ingestudeerde corner, waarbij Felipe Gutierrez over de grond werd aangespeeld en kon uithalen, maakte Twente de 1-0.

Het betekende de eerste tegengoal voor Ajax in het seizoen 2015/2016. De openingstreffer gaf FC Twente vertrouwen en Ajax leek van de leg. De Amsterdammers waren erg slordig in het vervolg van de eerste helft. Buiten een kopballetje van Joël Veltman en een aardige vrije trap van Gudelj werd Ajax niet gevaarlijk. Dat werd Twente wel vlak na rust, door het toedoen van Gudelj. De Serviër raakte de bal met de hand, waarna Van Boekel de bal op de stip legde. Hakim Ziyech ‘panenka’de’ dit buitenkansje binnen voor FC Twente: 2-0.

Vanaf dat moment moest Ajax alles op alles gaan zetten en dat leken de spelers direct te begrijpen. Vlak na de 2-0 kregen de bezoekers kansen via Arek Milik, Davy Klaassen en Nemanja Gudelj. Frank de Boer besloot al snel in te grijpen: Milik werd vervangen door Viktor Fischer en Klaassen schoof door naar de spitspositie. Hierdoor zagen we Fischer in een nieuwe rol: op 10. De wijzigingen loonden: na een prachtpass van Riechedly Bazoer bracht Fischer Ajax terug in de wedstrijd: 2-1.

Met nog 25 minuten op de klok was de inhaalrace begonnen. Twente beperkte zich tot verdedigen, terwijl Ajax op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er, mede dankzij invaller Yaya Sanogo. De spits werd gevloerd door debutant-doelman Drommel, waarna Gudelj de toegekende strafschop binnenschoot: 2-2. In de slotfase probeerde Ajax de score helemaal om te buigen naar een overwinning, maar dat lukte niet meer. Zodoende leed Ajax zijn eerste puntverlies dit seizoen.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald (84. Van Rhijn), Viergever (78. Sanogo); Bazoer, Gudelj, Klaassen; El Ghazi, Milik (56. Fischer), Sinkgraven.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.