Ajax en Feyenoord delen de punten in enerverende Klassieker

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 23 oktober 2016 16:33 – Bron: Ajaxinside.nl

1469623920

In de eerste Klassieker van het seizoen zijn de punten eerlijk verdeeld. De thuisploeg kreeg de meeste kansen, maar Ajax kwam kort na rust door toedoen van Dolberg op voorsprong. De drie punten leken zo onverdiend mee te gaan richting Amsterdam, maar aanvoerder Dirk Kuyt bracht kort voor tijd verandering in de stand. Zijn kopbal belandde achter doelman Onana. Door de remise blijft het verschil tussen de ploegen vijf punten bedragen.

Beide ploegen hadden aan het begin van de eerste helft moeite om het spel te maken, al leek Feyenoord, gesteund door het thuispubliek, makkelijker het spel te kunnen maken. Na een kwartier leverde dit de eerste grote kans op. Sinkgraven tastte bij een diepe bal volledig mis en zag Bilal op Onana afgaan. De Kameroenese goalie maakte echter zijn doel klein en wachtte goed af, waardoor hij een goal kon verkomen. Ajax kon hier weinig tegenover stellen en kreeg halverwege het eerste bedrijf een kleine kans. Younes trok op zijn welbekende manier naar binnen toe en haalde de trekker over. Zijn schot had kracht, maar miste richting. Feyenoord nam hierna het heft direct in de handen en had via Dirk Kuyt op 1-0 kunnen komen. De aanvoerder van de Rotterdammers plaatste de bal over de kruising heen. De eerste helft werd voor de thuisploeg de helft van de gemiste kansen. Want kort voor rust kwam Botteghin in volledig vrijstaande positie voor Onana te staan. De verdediger besefte niet hoeveel tijd en ruimte hij had, want de bal vloog huizenhoog over.

Ook aan het begin van de tweede helft toonde Feyenoord aan een dreun te willen uitdelen aan de aartsrivaal uit Amsterdam. Waar Sánchez een ogenschijnlijke kans van Jörgensen ongedaan maakte, was het aan de andere kant bij de eerste kans van Ajax direct raak. Dolberg ontfutselde Van der Heijden de bal en verschalkte de doelman met een bekeken stift: 0-1. Kort hierop kreeg de Deen wederom een kans, maar zijn aangeraakt schot ging rakelings voorlangs. De Rotterdammers waren het volledig kwijt en Ajax nam het initiatief direct over. Een vrije trap van Ziyech spatte nog uiteen op de vuisten van Jones. Van Bronckhorst bracht Kramer als extra stormram in en vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Een voorzet van Elia belandde op het hoofd van Kuyt en zijn kopbal viel binnenkant paal binnen. De laatste minuten waren nog enerverend, maar beide ploegen waren moegestreden. De achterstand blijft hierdoor vijf punten op de Stadionclub.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Viergever, Sinkgraven (69. Dijks); Klaassen, Schöne, Ziyech (79. Bazoer); Traoré, Dolberg, Younes (69. El Ghazi)
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens