Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 17 oktober 2015 09:10 – Bron: De Telegraaf

Davy Klaassen gaat zijn contract bij Ajax snel verlengen. De middenvelder heeft met de Amsterdamse club een mondeling akkoord bereikt over het verlengen van zijn verbintenis, zo bevestigt de aanvoerder tegenover De Telegeraaf. ”Ajax en ik hebben een mondeling akkoord over een nieuw contract tot de zomer van 2019.” Klaassen had een contract tot medio 2018, deze verbintenis zal dus met een jaar verlengd worden.

”Het moet nu allemaal even goed op papier worden gezet door Ajax en mijn zaakwaarnemers van Essel Sports. En wanneer het dan bekend wordt gemaakt? Dat zal verder in een kort persberichtje gebeuren, denk ik. We spelen zo veel wedstrijden, dus ik heb niet heel veel tijd om uitgebreid te tekenen. Dat zal een snelle krabbel worden.”

Klaassen had al een langlopend contract tot medio 2018. Waarom wordt deze alsnog verlengd? ”Ik het gevoel heb dat ik nog lang niet klaar ben voor een nieuwe stap. Ajax is mijn club. Dit is voor beide partijen goed, denk ik. Het is ook een soort statement dat ik vertrouwen heb in deze groep en ik hoop dat er de komende jaren iets moois kan groeien.”

Klaassen voelt zich goed bij Ajax. ”Ik loop hier natuurlijk al vanaf de D’tjes en dit voelt als mijn tweede thuis. Daarom heb ik niet de behoefte snel naar het buitenland te gaan.” Nu is de vraag wanneer het wel tijd is om de stap te maken. ”In elk geval niet, zoals wel eens wordt gezegd, als Frank de Boer hier weggaat. Ik heb een heel goede band met hem, maar zijn eventuele vertrek zal geen invloed op mijn beslissingen hebben. Ik denk ook dat een transfer heel moeilijk is te plannen”, aldus de international.