Ajax en Legia Warschau houden elkaar in evenwicht

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 februari 2017 23:47 – Bron: Ajaxinside.nl

1473617297

Ajax heeft donderdagavond niet weten te winnen van Legia Warschau. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel in Polen. Eigenlijk had Ajax na acht minuten spelen op 0-1 moeten staan dankzij een treffer van Davy Klaassen, maar de goal werd niet geteld, omdat de arbitrage vond dat de bal niet geheel de doellijn had gepasseerd. Uit beelden bleek dat de bal wel degelijk over de lijn was. Over een week volgt de return in Amsterdam.

Ajax was in het begin van de eerste helft heer en meester in het volle stadion. Amin Younes had weinig moeite met de rechtsback en ook Bertrand Traoré liet zich enkele malen zien. Na de niet gegeven goal aan Klaassen en een te korte terugspeelbal van Kenny Tete op André Onana, raakte Ajax de grip kwijt. Tomas Necid was, na slordig uitverdedigen van Daley Sinkgraven, dichtbij de openingstreffer voor Legia Warschau, maar Onana redde knap. Vlak voor rust kreeg Kasper Dolberg een niet te missen kans. Hij werd door Younes voor een leeg doel gezet, maar schoot over.

In de tweede helft zette de thuisploeg hoger druk en daar had Ajax het lastig mee. Lasse Schöne en Hakim Ziyech zaten niet goed in de wedstrijd, waardoor Ajax zich niet goed onder de druk uit wist te spelen. Dit leidde tot veel lange ballen en slordig spel van beide kanten. Vadis Odjidja kreeg een enorme kans voor de Poolse ploeg, maar raakte de bal volledig verkeerd. Aan de andere kant was het weer Younes die doorbrak, de bal goed op Klaassen gaf, maar de aanvoerder schoot over. In de slotfase kreeg Kenny Tete zijn tweede, en dus rode kaart. Uiteindelijk bleef het bij 0-0.

Opstelling Ajax:

Onana; Tete, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech (81′ Van de Beek); Traoré (73′ Kluivert / 86′ Westermann), Dolberg, Younes #legaja  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.